Pili smo vino u Salonu

Pre nekoliko dana u Salonu se pilo vino u zanimljivom društvu. Među njima, bilo je strastvenih vinoljubaca i poznavaoca ali i onih koji to nisu. Gostima smo predstavili dvoje zanimljivih ljudi. Jednu damu, maštovitu Marinu Andrin i vinoljubca Dušana Jelića.  

Preduzimljiva i harizmatična Marina svojim rukama pravi nakit. Potpisuje ga sa Marinush i stvara svakojake raskošne oblike koji sijaju od blistave reativnosti i radosti stvaranja. Isto tako ova Marina  gleda u vas. Kaže da trenutno eksperimentiše sa nekim novim i uzbudljivim materijalima. Salon joj duguje pravu izložbu, ona zna zašto.

Dušan Jelić je osnivač portala Wines of Fruska Gora. Njegova misija je da inostranom tržištu predstavi  vina, te da ih pozicionira kao prepoznatljiv i poželjan brend. Neumorno posećuje vinare i piše o njihovim vinima na engleskom jeziku. Dušan ima sjajnu viziju – da postane vinski ambasador Fruške Gore. U praksi, to znači da lobira i zastupa  interese Fruškogorskog  vinogorja. Baš je dobro to znati,  zar ne?

Te, nadasve neobične večeri igrali smo i neke društvene igre. Jednu smo nazvali Salon je probao. Na “slepo” smo probali  CHARDONNAY 2015 vinarije Komuna. Konačna ocena 15 probača je, na moju veliku žalost 7,6. Međutim, ima razloga za to. Našle su se tu neke nesigurne šestice i sedmice. Pa i jedna petica ali tu ocenu potpuno razumem jer sam i sama dugo godina volela samo kompleksna i snažna crvena vina.

Ali vino je dobilo osmice, devetke pa i desetke. CHARDONNAY 2015 vinarije Komuna je opisan kao izuzetno dobro vino. Mi, kojima se baš svidelo čekamo one godine kada će mu sve biti potaman. U odnosu cene i kvaliteta, kvalitet pobeđuje. Ovo vino ima zdravu cenu i fenomenalno je.

Btw, kupili smo ga u Wine Therapy.

Salon je probao i silnu neku hranu na šarmantnim majka Milaninim tacnama a na njima i francuski sir.  Pojeli smo dosta Kolut-a iz Savoa (Meule de savoie). Ovaj i druge sireve, kupili smo na Limanskoj pijaci, pod imenom Francuske tajne. Donosi ih jedan francuz, vredan srpski zet, koji se bavi poslom sirdžije od 16. godine. Sirevi su pravi, novi, kakvih nema u našim marketima i radnjama. Cena ovih sireva je realna ali i dosta visoka za naše uslove. Međutim,  čini se da to neće biti prepreka u poslovanju, odlični su.  

Gostima se dopao koncept druženja uz vino koje smo pili. Moramo još da poradimo na organizaciji i realizaciji. I na prezentaciji. Nismo pozvali fotografa, malo smo sami, par puta.

Dragi prijatelji dobrodošli u Salon u Radničkoj!